KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

COVID-19

- Przedszkole zostało uruchomione od dnia 11 maja 2020r. w celu zapewnienia opieki dzieciom rodziców pracujących wg następujących kryteriów pierwszeństwa:
dzieci pracowników systemu ochrony zdrowia,
dzieci pracowników służb mundurowych,
dzieci pracowników handlu i przedsiębiorstw - ralizujących zadania
związane z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19,
dzieci obojga rodziców pracujących
dzieci pracujących rodziców samotnych, którzy nie mogą zapewnić dziecku opieki w domu.

Dyrektor zobowiązuje wszystkich rodziców do zapoznania się z Procedurą.

PROCEDURA BEZPIECZEŃSTWA W PRZEDSZKOLU MIEJSKIM NR 8 W PABIANICACH W OKRESIE PANDEMII COVID-19

Załącznik nr 1 - Formularz zgłoszenia

Załącznik nr 2 - Deklaracja rodzica