KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Dla Rodziców

Grosik do grosika .....

Ogłoszenia

28.08.2020
Ogłoszenia

Ogłoszenia

28.08.2020

Rygor sanitarny .....

Dyżur wakacyjny

Informacje związane z pobytem dziecka w przedszkolu podczas wakacji...

COVID-19

06.04.2020
COVID-19

COVID-19

06.04.2020

Informacje związane z funkcjonowaniem placówki w okresie pandemii...

Drodzy Rodzice! Zaistniała sytuacja zmusiła nas do wielu zmian i przemyśleń. Poniżej prezentujemy ciekawe, bezpieczne strony. Prosimy pamiętać, że przedstawione materiały to tylko propozycje, które być może pomogą wypełnić czas i mogą stać się zabawą dla całej rodziny...

Współpracujemy z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną w Pabianicach ....

Nasze akcje

10.02.2020

Nasze akcje

10.02.2020

Uczymy naszych wychowanków, że "dobro powraca". Dlatego chętnie organizujemy i włączamy się w pomoc dla innych ....

RODO w placówce

Inspektor Ochrony Danych Osobowych .....