KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Moduł III - Strażnik zdrowia

Międzynarodowy projekt edukacyjny „Mały Miś w świecie Wielkiej Literatury”. W ciągu dwóch miesięcy udało się nam zrealizować zadania III modułu pod hasłem „Dbamy o zdrowie z Małym Misiem”. Dzieci otrzymały dyplom „Strażnika zdrowia”, świadczący o rozwijaniu się zainteresowania zdrowiem i higieną oraz posiadaniu umiejętności prawidłowego mycia rąk.
Grupa Starszaków obchodziła Światowy Dzień Mycia Rąk (15.10.) i Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (8.11.). Samodzielnie przygotowywały kanapki
na podwieczorek i chętnie korzystały z bogatego „szwedzkiego stołu”. Nawet warzywa i żółty ser świetnie znikały z większości talerzy.
Poznały zawód dietetyka – specjalisty zajmującego się wpływem żywienia na zdrowie człowieka oraz utrwaliły wiadomości nt. piramidy zdrowia i zdrowych przekąsek. Ziarenka słonecznika są super !!!